За життя

Мій досвід із Sony SmartWear (2)

Пройшов тиждень, як я отримав Sony Smartwatch 3 і Smartband Talk. За цей час склалися певні враження, котрі відрізняються від попередніх.

Спершу про браслет, котрим я користуюсь (зображення для тих, хто не прочитав першу частину):

1b8bb86771ed14cb793a6337b4b003f1.png.



Адаптивний будильник - сон відслідковує вірно (по загальному часу), але він або неправильно налаштований, або налаштований на пересічну людину (а я сплю дуже чутливо). В мене він за ніч знаходить лише дві години глибокого сну і 6-6.30 годин легкого сну. Відповідно, інтелектуальний будильник будить мене весь час на самому початку встановленого інтервалу. Можливо, в інших людей буде більш адекватно. Саме пробудження вібрацією -- ура-ура, набагато приємніше і легше, ніж звукове. Також браслет дублює сигнал будильника на смартфоні (опціонально), тобто можна адаптивний не використовувати. Вердикт - все чудово.

Крокомір - не знаю, чи правду каже, чи бреше, але щось рахує, цифри схожі на дійсність. Вердикт - згодиться.

Гарнітура - працює. Я пару-трійку разів користався неї саме в тих сценаріях, в яких і передбачалося, -- на спортивному тренажері (телефон був в 5 метрах, з тренажера потрібно було злазити), в машині за кермом (щоб сказати, що я перетелефоную, але все одно зручно). Вихідний дзвінок з браслета використовував два рази. Вердикт - все чудово.

Нагадування зі смартфону приходять і показуються, але якщо прочитати не встиг за 5 секунд - лізь за смартфоном. Індикації пропущених/наявних нагадувань теж немає. Вердикт - третій сорт не брак.

І про погане. Екран e-ink, підсвітки немає. На батарейці живе 2 доби, заряджання через microUSB, закритий гумовою заглушкою, котра має всі шанси швидко відірватися. Це апаратні недоліки, вони не лікуються, звісно.

Світовий час так і не полагодили досі. Вібрації при втраті зв'язку з телефоном немає. Це може бути що виправлять в наступних апдейтах, бо це лікується програмно. Update: світовий час полагодили наступного дня програмним апдейтом додатку.

З нагадуваннями - сподіваюсь, що випустять публічний SDK і можна буде написати програму для браслета, котра буде на окремому екрані виводити кількість нагадувань, а може навіть і показувати їх. Абсолютних проблем (крім відсутності SDK) я не бачу.

Годинник я поносив дві доби і закинув в офіс валятись, бо знайшов його непотрібним. Але виявилося, що я дещо помилився. По-перше, він робить майже все, що і браслет, крім гарнітури. По-друге, він робить це зручніше, ніж браслет - все-таки і сенсорне керування і більший екран і наявність SDK відіграють свою роль. В підсумку, якщо би в годиннику була гарнітура, я би його вдягнув і ніколи не знімав - практично це буде дуже корисна річ. Єдине зауваження - дизайн конкретно Sony SmartWatch 3 все-таки занадто незграбний. Я подивився зараз на Asus ZenWatch - набагато кращий дизайн за тих же споживчих якостях. Сподіваюсь, що за півроку випустять щось нове і може навіть і з гарнітурою, і це можна буде носити.

В принципі, якщо у вас є технічна потреба в такому пристрої (наприклад, ви часто носите телефон в рюкзаку або в кишені, де його не чутно, або вам потрібен мовчазний будильник), то Smartband Talk - штука дуже корисна в хазяйстві. Годинник теж, хоча він дорожчий. Особисто я поки що залишаюсь із браслетом, але не виключаю, що за місяць-два (особливо, якщо поточні проблеми браслета не вирішать оновленнями) я перейду таки на годинник.